Toivo Kuula: Complete works for piano vol. 2 (2CD)

30,00 

Tuotetunnus (SKU): niktuo-kuula-complete-piano-works Osasto:

Kuvaus

Pianotaiteilija Tuomas Nikkasen Kuula-kokonaislevytyksen toinen osa sisältää huomattavan määrän aiemmin tuntematonta ja levyttämätöntä materiaalia.

Levyltä löytyy muun muassa Kuulan kaksi pianolle sovittamaa Hugo Laurenin kitaravalssia vuodelta 1904 – Kuulan ensimmäinen julkaisu säveltäjänä ja sovittajana. Kappaleet saavat nyt maailman ensilevytyksensä.

Toinen aiemmin levyttämätön aiemmin tuntematonkin teos on käsikirjoitus, joka löytyi Kansallisarkiston Kuula-kokoelmasta. Salaperäinen kappale on todennäköisesti Kuulan etydi, jonka hän mainitsee vuonna 1908 laatimassaan teosluettelossa.

Levy sisältää myös Nikkasen täydentämät Kuulan keskeneräiset pianoteokset, muun muassa Karboraattien marssin op. 33, josta Kuula sävelsi valmiiksi alkutahteja lukuun ottamatta vain melodialinjan, sekä varhaisen pianokappaleen jonka Kuula on nimennyt Eino Leinon Kiputyttö-runon alkusanojen mukaisesti otsikolla Jyrise Tuonelan tumma paasi.

Tuplajulkaisu sisältää myös kaikki loput alkuperäissävellykset, joita ei ensimmäisessä julkaisussa ollut. Lisäksi se sisältää Kuulan pianoluonnokset, kansanlaulusovitukset, pianosovitukset omista muiden säveltäjien teoksista sekä kaikki tunnetut muiden säveltäjien pianosovitukset Kuulan musiikista.

Levyjen materiaali on nauhoitettu Sibeliuksen syntymäkodissa vuosina 2018-2020.

Hinta sisältää toimituskulut Suomeen.